Άρχισε στην Αλβανία η άσκηση «Albanian Lion-13»





Σεπτέμβριος 2, 2013. βίντεο.

Ξεκίνησε από το Pasha Liman η άσκηση που φέρει την κωδική ονομασία «Albanian Lion-13» με κοινές στρατιωτικές παρουσίες στον αέρα και στη θάλασσα  από τη Βρετανία και την Ολλανδία.


Παρών στην έναρξη της άσκησης ήταν ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ο υπουργός Άμυνας, Αμπέν Ιμάμη, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Τζαμάλ Γκιούνκσι, ο στρατιωτικός ακόλουθος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρέσβης της  Βρετανίας, Νίκολας Κάννον  κ.α.


Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα γίνουν κοινές επιχειρήσεις με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις τόσο με την αλπινική ομάδα όσο και σε θαλάσσιες ασκήσεις. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ασκήσεις με αποβατικά για κατάληψη της ακτής.

Ο Αλβανός πρόεδρος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην πρώτη άσκηση αυτού του επιπέδου «καθώς η χώρα τώρα είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και οι αποδόσεις μας έχουν φθάσει σε επαγγελματικά πρότυπα».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr