Ο Αλί Αχμέτι ζήτησε από τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν στη διαφωνία του ονόματος


Σκόπια.

Σεπτέμβριος 23, 2013.

Ο Αλί Αχμέτι,  πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (ДУИ) ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του ονόματος, που είναι το μοναδικό εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η πρόσκληση του Αχμέτι προς τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Paul Wohlers,  έγινε  τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του DUI.

«Το θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να κρατά όμηρο τη στρατηγική μας προτεραιότητα και συνεπώς πρέπει να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατόν για να διευκολυνθεί η πορεία μας προς τη διεθνή κοινότητα», αναφέρει ο Αχμέτι.

Ενώ, ο Αμερικανός πρέσβης με τη σειρά του υπογράμμισε για άλλη μια φορά την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ενσωμάτωση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ  και ενθάρρυνε το διάλογο μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.

«Ο πρόεδρος Αχέτι τόνισε ότι το DUI και οι Αλβανοί των Σκοπίων, σε γενικές γραμμές,  αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους, δεν επιθυμούν την απομόνωση, αλλά επιμένουν στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ, επειδή μόνο αυτή η διαδικασία μπορεί να φέρει σταθερότητα, ειρήνη, ασφάλεια, οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση», αναφέρει η δήλωση του DUI.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr