Σκόπια: Κίνημα Αλβανών προειδοποιεί Γκρούεφσκι για κοινές πρεσβείες με Σερβία


«Αφού τα Σκόπια υπακούουν στη Σερβία, ας δώσει αυτή λύση στο όνομα του κράτους και αυτή θα γίνει αποδεκτή...»

Ιανουάριος 6, 2014.

Τα κίνημα πολιτών ‘Αφύπνιση!’, αντέδρασε σήμερα κατά της ιδέας των κοινών πρεσβειών μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του νοτιοσλαβικού κράτους.


«Μετά από το άγαλμα του τσάρου Ντούσαν, τα δεκάδες σερβικά μνημεία στην πλατεία των Σκοπίων, η ανοικοδόμηση του Σπιτιού των Σέρβων Αστυνομικών στη θέση του Μπούρμαλι Τζαμί, οι κοινές συνεδριάσεις με τη σερβική κυβέρνηση, οι από κοινού περιπολίες της αστυνομίας και των συνοριακών διαβάσεων με τη Σερβία, ήρθε τώρα η σειρά να γίνουν κοινές πρεσβείες των Σκοπίων με τη Σερβία.

Αναρωτιόμασθε πόσο μακριά θα πάει αυτή η Σερβοφιλία; Η Σερβόφιλη κυβέρνηση δίνει τις εξετάσεις της, αφού και οι ίδιοι οι Σλάβοι πολίτες αυτής της χώρας θεωρούν τη Σερβία ως τον καλύτερο γείτονα και βρίσκονται κοντά στο σερβικό λαό.

Φυσικά, δεν υπάρχει πρόβλημα που η Σερβία δεν αναγνωρίζει τη λεγόμενη «μακεδονική» Εκκλησία, ούτε όταν λέει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η Νότια Σερβία, αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τους πολίτες!», σημειώνει το κίνημα των Αλβανών πολιτών «Αφύπνιση!».

«Δίνεται έτσι η εντύπωση, ότι η κυβέρνηση στα Σκόπια, αποδέχεται κάθε πρόταση που προέρχεται από τη Σερβία.

«Καλούμε, λοιπόν, το Βελιγράδι,  να δώσει οποιαδήποτε πρόταση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους στην κυβέρνηση των Σκοπίων, και αυτή θα τη δεχθεί, όπως δέχεται όλες τις πρωτοβουλίες των Σέρβων μέχρι σήμερα.

Αλήθεια, θα αφήσουν, όπως προτείναμε πέρσι το καλοκαίρι, να εκπροσωπήσουν τα Σκόπια και το Βελιγράδι, Αλβανοί πρέσβεις στο Κοσσυφοπέδιο; Ή η Σερβία θα εκπροσωπήσει τους Αλβανούς εκεί;, σημειώνει ρητορικά η «Αφύπνιση».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr