Λαλάκος: Η Ελλάδα συντελεί στη διεύρυνση της ΕΕ με χώρες της περιοχής


Ιανουάριος 22, 2014.

Ο επικεφαλής του διπλωματικού Γραφείου της Ελλάδας στα Σκόπια, Χάρης Λαλάκος, δήλωσε στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα επιδιώκει να επεκτείνει τη διεύρυνση της ΕΕ, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως έχουν δείξει οι μέχρι σήμερα προσπάθειες της χώρας.


«Επεκτείνουμε τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, διότι πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τη σταθερότητα μας, την ευημερία μας, στοιχεία που δεν μπορούν να αποκοπούν από τη σταθερότητα και την ευημερία των γειτόνων μας, είπε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (Σκόπια) και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Φατμίρ Μπεσίμι, σημείωσε ότι πίσω από το σχεδιασμό της ΕΕ, υπάρχει η ιδέα της ειρήνης και της σταθερότητας και ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που από το 2003 προώθησε την ατζέντα της Θεσσαλονίκης για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια. 

«Όλες αυτές οι χώρες ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, αλλά, θα πρέπει να συνεργασθούν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», είπε ο αλβανικής καταγωγής υπουργός των Σκοπίων.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr