Η Σαουδική Αραβία θα φυλακίζει όσους πολεμούν στο εξωτερικό


Φεβρουάριος 3, 2014.

Η Σαουδική Αραβία θα φυλακίζει από τρία έως είκοσι χρόνια κάθε πολίτη, ο οποίος πολεμάει σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα που δημοσίευμα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.


Το διάταγμα αναφέρει επίσης, ότι όσοι Σαουδάραβες συμμετέχουν ή εγκρίνουν  ομάδες που έχουν χαρακτηρισθεί ως «τρομοκρατικές», που δρουν εντός ή εκτός της χώρας, θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 5 έως 30 χρόνια.

Η απόφαση αυτή εξηγείται ως μια επίσημη κίνηση για να αποτρέψει τους πολίτες της χώρας να πηγαίνουν στη Συρία για Τζιχάντ.

Οι Ισλαμικές θρησκευτικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας, έχουν, ήδη, μιλήσει εναντίον των Σαουδαράβων  μαχητών που πολεμούν στη Συρία. Ωστόσο το Σαουδικό Υπουργείο Εσωτερικών  εκτιμά ότι περίπου 1.200 Σαουδάραβες πολεμούν στις τάξεις των Ισλαμιστών ανταρτών.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφερόμενο στο γεγονός αυτό, σημειώνει ότι η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ορισμένες ομάδες ανταρτών στη Συρία με χρήματα και οπλισμό, αλλά είναι επιφυλακτική στο να επιτρέψει στους πολίτες της να πάνε στην Συρία και να ενταχθούν σε ισλαμικές ομάδες, διότι θα μπορούσαν αυτοί στην επιστροφή τους να στραφούν κατά του καθεστώτος της βασιλικής οικογένειας αλ Σαούντ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr