‘Κόπηκαν’ τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια στην Κριμαία


Μάρτιος 10, 2014.

Η παύση της αναμετάδοσης των τηλεοπτικών καναλιών της Ουκρανίας στη Συμφερούπολη, έγινε για τεχνικούς λόγους, όπως δήλωσε η αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλγα Κοβιτίδη- (Ольга Ковитиди), της κυβέρνησης της Κριμαίας.


«Γνωρίζουμε το πρόβλημα, είπε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προκληθεί τεχνικά προβλήματα. Κανένα από τα κανάλια δεν έχει μπλοκαριστεί. 

Χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε τι έγινε. Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη», δήλωσε η Κοβιτίδη στο Intefax το βράδυ της Κυριακής της 9ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια- γράφει του ουκρανικό δημοσίευμα- όλα τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν κανονικά.

Νωρίτερα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι στην Κριμαία σταμάτησαν να εκπέμπουν πολλά ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Ίντερφαξ,  αντί του πρώτου εθνικού καναλιού μεταδίδεται στην Κριμαία το ρωσικό κανάλι TNT και αντί ενός άλλου ουκρανικού, βγήκε στον αέρα το κανάλι «Звезда»- «Σταρ», της Αυτονομίας.

Το ουκρανικό δημοσίευμα αναφέρει (ίσως στα πλαίσια της προπαγάνδας) ότι στην Κριμαία υπάρχει πρωτοφανής λογοκρισία και ότι η κυβέρνηση της Αυτονομίας έχει επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην ενημέρωση.

Μάλιστα- συνεχίζει το δημοσίευμα- στη Συμφερούπολη ξυλοκοπήθηκαν Ουκρανοί δημοσιογράφοι και καταστράφηκαν οι κάμερες και ο εξοπλισμός τους.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr