Σκόπια: Πάνω από 23 χιλιάδες ψηφοδέλτια ήταν άκυρα λόγω δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων



Απρίλιος 16, 2014.

Σκόπια.

 Στις προεδρικές εκλογές  της Κυριακής καταμετρήθηκαν ως άκυρα ψηφοδέλτια 23.428 μέσα από τα οποία οι πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.


Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή και τα  μέλη των τοπικών επιτροπών βρήκαν ψηφοδέλτια τα οποία μουτζουρώθηκαν με το στυλό, έγραψαν συνθήματα, χυδαία μηνύματα και σημείωσαν άλλους υποψήφιους για την προεδρία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συμπεριφορά αυτή των ψηφοφόρων είναι ένδειξη δυσαρέσκειας για το πολιτικό σκηνικό στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Χαρακτηριστική ήταν  η ενέργεια του ηγέτη μικρού αλβανικού κόμματος  των Σκοπίων, του Ρούφι Όσμανι που παρουσιάσθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας στο εκλογικό κέντρο, όχι για να ψηφίσει, αλλά, να σημειώσει επάνω στο ψηφοδέλτιο, τη λέξη «Δημοκρατία», εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του στην εκλογική διαδικασία.

Άλλοι ψηφοφόροι έγραψαν διάφορα μηνύματα, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που έγραψαν ότι ψηφίζουν  τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ή ακόμη τον νυν πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντυ Ράμα, αλλά και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δυσαρεστημένοι δεν ήταν μόνο οι Αλβανοί, αλλά και οι Σλάβοι  της χώρας αυτής.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr