Σκόπια: Τελικά αποτελέσματα προεδρικών εκλογών


Απρίλιος 14, 2014.

Ο Γκεόργκι Ίβανοφ  που υποστηρίχθηκε από το VMRO-DPMNE, κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν χθες, έλαβε 449.068 ψήφους ή ποσοστό 51,67 τοις εκατό, ενώ ο υποστηριζόμενος από τον Στέβο Πενταρόφσκι έλαβε 326.133 ή 37,52 τοις εκατό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής των Σκοπίων.


Η προσέλευση στον πρώτο προεδρικό γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν κάτω του 50 τοις εκατό και συγκεκριμένα έφθασε στο 48,84 τοις εκατό, δηλαδή, συνολικά ψήφισαν 869.137, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 1.779.572 ψηφοφόροι, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Τα πρώτα αποτελέσματα  της ψηφοφορίας δημοσιεύονται από την Εκλογική Επιτροπής μέσα σε 12 ώρες, ενώ τα τελικά, όλων των εκλογικών κέντρων, 24 ώρες μετά την ψηφοφορία.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νοτιοσλαβικού κράτους, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία έχουν προγραμματισθεί πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Στο δεύτερο γύρο, οι δύο υποψήφιοι που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στο πρώτο γύρο, θα μονομαχήσουν για τη διεκδίκηση  των περισσότερων ψήφων με ελάχιστο το 40 τοις εκατό του συνόλου των εκλογέων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr