Το Ισραήλ καλεί Άραβες χριστιανούς να υπηρετήσουν στο Στρατό


 Πρώτη φορά από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούν Άραβες Χριστιανούς να υπηρετήσουν στον Ισραηλινό Στρατό

Απρίλιος 23, 2014.

Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να δεχθεί τους Χριστιανούς Άραβες στον ισραηλινό στρατό ως μέρος  της στρατιωτικής υποχρέωσής τους.


Η ανακοίνωση έγινε στο ισραηλινό ραδιόφωνο την Τρίτη, όπου δηλώθηκε ότι οι Χριστιανοί Άραβες, ως πολίτες του Ισραήλ, πρέπει να κληθούν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Η ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε ότι υπάρχουν, ήδη, 100 Χριστιανοί υπηρετούν στο στρατό ετήσια και ότι οι Χριστιανοί θα έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της κλήσης στράτευσής τους.

Στο Ισραήλ ζουν περίπου 1,6 εκατ. Άραβες και αποτελούν το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας. Αποτελούνται κυρίως από Παλαιστίνιους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά την ισραηλινή κατοχή.

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των υπόλοιπων Αράβων είναι πιστοί του Χριστιανισμού.

Από την ίδρυση του Ισραήλ, το 1948, είναι η πρώτη φορά που Άραβες Χριστιανοί καλούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr