Ο Γερμανός πρόεδρος επέκρινε τον Ερντογάν για Τύπο και Δικαιοσύνη


Απρίλιος 28, 2014.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Joachim Gauck επέκρινε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, την επιμονή της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης, εναντίον των κοινωνικών δικτύων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και τις συγκρούσεις της εξουσίας με το δικαστικό σώμα.


«Η διαχείριση (τουρκικές αρχές) έχουν τα ίδια προβλήματα όπως όλοι οι άλλοι.

Ήταν ανάγκη να απαγορευθεί το Twitter και το YouTube;» ρώτησε ο  Gauck στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Σύμφωνα με το Interfax, ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν κατανοεί γιατί η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν αισθάνεται, μετά από μια τέτοια σαρωτική νίκη στις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου, την ανάγκη να ανακατευθεί στις υποθέσεις της δικαιοσύνης για να εξυπηρετήσει έναν συγκεκριμένο σκοπό».

«Γιατί μια τόσο ισχυρή κυβέρνηση δείχνει τη δυσαρέσκειά της στο δικαστικό σώμα και στον Τύπο;», επέμεινε.

[Ο Γερμανός πρόεδρος χθες μετέβη στην πόλη Κahramanmaras της νότιας Τουρκίας, όπου επισκέφθηκε το γερμανικό κλιμάκιο με τους πυραύλους Patriot]
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr