Ουκρανία- Σλάβιανσκ: Δημιουργήθηκαν στρατιωτικές ομάδες για την τάξη και ασφάλεια στην πόλη


Απρίλιος 28, 2014.

Σήμερα, 28 Απριλίου 2014, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.


Οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να αντλήσουν πληροφορίες από τις  αφηγήσεις των βουλευτών που την παρακολούθησαν, καθώς  δεν επετράπη η είσοδος στο δημαρχιακό μέγαρο στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του βουλευτή του κόμματος των Περιφερειών, Αλεξέι Γιακοβένκο, στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε η έγκριση κανονισμού σχετικά με μία στρατιωτική ομάδα που θα λειτουργεί στην πόλη.

Σημειώνεται ότι η πόλη Σλάβιανσκ είναι αποκλεισμένη από τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή,  συζητήθηκε η δημιουργία ενός οργανισμού που θα διοργανώνει τις στρατιωτικές ομάδες που θα παρακολουθούν την τήρηση της δημόσιας  τάξης και ασφάλειας στη Σλάβιανσκ.

[Στη πόλη Σλάβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας ζούνε 125 χιλιάδες άτομα από τα οποία περίπου το 57 τοις εκατό έχουν μητρική γλώσσα τη ρωσική]
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr