Ο Ρετζέπ Ερντογάν σχεδιάζει προεδρική προεκλογική εκστρατεία σε χώρες της Ευρώπης


Απρίλιος 22, 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πιο πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί τον Αύγουστο, σχεδιάζει την οργάνωση προεκλογικής εκστρατείας σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, για να λάβει τη στήριξη της τουρκικής διασποράς, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού.


Η πραγματοποίηση της πρώτης καθολικής ψηφοφορίας, στις άμεσες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, θα είναι για πρώτη φορά ανοικτή στα περίπου 2,6 εκατομμύρια άτομα που ψηφίζουν και ζουν στο εξωτερικό, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύρια ψηφοφόρων είναι στη Γερμανία, όπως σημειώνει το mediafax.

Πριν από το νέο νόμο, του 2012, με πρωτοβουλία της συντηρητικής ισλαμικής κυβέρνηση, μόνο το 5 με 7 τοις εκατό των μεταναστών, μπορούσε να ψηφίσει  σε εκλογικά τμήματα που είχαν οργανωθεί σε συνοριακούς τελωνειακούς σταθμούς.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν επιθυμεί να επισκεφθεί πρώτα διάφορες πόλεις στη Γερμανία, όπου υπάρχει τουρκική μειονότητα καταγωγής ή υπηκοότητας, που συνολικά αγγίζει τα 3,4 εκατομμύρια, με κύρια περιοχή την Κολωνία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr