Αυστρία: Διαμαρτυρία Αλβανών υπέρ ομοεθνών τους στα Σκόπια




Ιούλιος 12, 2014.

Σήμερα (12 Ιουλίου) πάνω από 300 Αλβανοί μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την διπλωματική αποστολή του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων στη Βιέννη, επί της οδού Kinderspitalgasse 5, για να 


υποστηρίξουν τους διαμαρτυρόμενους ομοεθνείς τους στα Σκόπια για την υπόθεση Σμίλκοβσκο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή στη Βιέννη,  της εφημερίδας Λάιμ των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές κρατώντας κόκκινες και μαύρες σημαίες, καθώς και τα αλβανικά εθνικά σύμβολα φώναζαν συνθήματα, όπως αυτά τα οποία φώναζαν στη διαδήλωση της πόλης των Σκοπίων, οι Αλβανοί του νοτιοσλαβικού κράτους, δηλαδή, «Τα Σκόπια είναι δικά μας», «Κάτω η κυβέρνηση», « Ζήτω το αλβανικό έθνος» κλπ.

Ο ανταποκριτής της αλβανικής εφημερίδας θα τονίσει ότι πέρα από τα συνθήματα αυτά, επικράτησαν συνθήματα και άσματα υπέρ του UCK και του αλβανικού απελευθερωτικού κινήματος των Σκοπίων.

Οι διαδηλώσεις των Αλβανών στην Βιέννη ήταν υπό την επίβλεψη της αυστριακής αστυνομίας και έληξε ειρηνικά γύρω στις  3 το απόγευμα του Σαββάτου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr