Αναλυτές: Νέο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια;





Ιούλιος 22, 2014.

Η εμφάνιση του Δημάρχου της Στούγκας, Ζιαντίν Σέλα, με τον πολιτικό Χίσνι Σακίρι και άλλους γνωστούς πολιτικούς στον αλβανικό λαό του νοτιοσλαβικού κράτους, στις διαμαρτυρίες των Αλβανών, πρόσφατα στα Σκόπια, υποκρύπτει προσπάθεια πολιτικού κέρδους, σχολιάζει το Ράντιο Σλόμποντνα Ευρώπα.


Σύμφωνα με τον αναλυτή Νίκολα Ντουγιόσκι η παρουσία πρώην πολιτικών και  σημερινών πολιτικών της αλβανικής κοινότητας θεωρείται μόνο ως απόπειρα πολιτικής κατάχρησης ή ως προσπάθεια του ελέγχουν του πλήθους για την πρόληψη επεισοδίων κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

Σε αντίθεση, όμως με αυτόν, ο πολιτικός αναλυτής Αρσίμ Σινάνι, πιστεύει ότι το αλβανικό πολιτικό μπλοκ στο νοτιοσλαβικό κράτος,  βρίσκεται σε μια ωριμότητα δημιουργίας ενός νέο πολιτικού κόμματος.

Ο Σινάνι αναφέρει ότι η απογοήτευση των διαδηλωτών από τους ηγέτες και τα αλβανικά κόμματα στα Σκόπια, στοχεύει επακριβώς στην ανάδειξη νέων ηγετών στην αλβανική κοινότητα.

Ένα πρόσθετο στοιχείο είναι η συνθηματολογία των διαδηλώσεων, όπου υπήρχαν πλακάτ που φέρονταν κατά των δύο κύριων αλβανικών κομμάτων ως «δεσμευμένα με την εξουσία».

Αυτό, αν μη τι άλλο, ανοίγει το δρόμο, για τη δημιουργία ενός νέου αλβανικού κόμματος στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr