Victoria Nuland: «Διεφθαρμένοι πολιτικοί καταλύουν τη δημοκρατία στα Βαλκάνια»




«Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια»



Ιούλιος 14, 2014.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ για πρώτη φορά, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους διεφθαρμένους πολιτικούς των Βαλκανίων, αφού οι ΗΠΑ είναι γνώστες των διεφθαρμένων πρακτικών τους και της αντιδημοκρατικής κυριαρχίας στους λαούς τους.


Η βοηθός Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Vicroria Nuland, σε δηλώσεις της την Παρασκευή στο Φόρουμ «Κροατία 2014» που έλαβε χώρα στο Ντουμπρόβνικ κάλεσε για αγώνα κατά της διαφθοράς, του εκδημοκρατισμού και της διατήρησης των προτύπων της διατλαντικής κοινότητας.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, όταν οι κλεπτομανείς αντιμετωπίζουν τις χώρες τους ως πηγή κέρδους για τους ίδιους και τους φίλους τους. Δεν μπορεί να ονομάζονται «ελεύθερες εκλογές» όταν χειραγωγούνται τα μέσα ενημέρωσης που παραμένουν σιωπηλά στα ανομήματά τους και απειλούνται οι μειονότητες, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, όταν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί επιβιώνουν  απειλώντας με πολιτικές, οικονομικές και νομικές κυρώσεις προκειμένου να καταπνίξουν την αντίδραση της αντιπολίτευσης και να  εκφοβίσουν τους πολίτες τους», δήλωσε η Νούλαντ προς τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα υφυπουργό, η διαφθορά αποτελεί απειλή για την εθνική κυριαρχία των χωρών από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα.

«Η διαφθορά δεν είναι  απλά ένας δολοφόνος της Δημοκρατίας, αλλά αποτελεί ένα πρόσθετο εργαλείο στο οπλοστάσιο των δυναστών και των κλεπτομανών των λαών που επιδιώκουν να επεκτείνουν την επιρροή τους και να αποδυναμώσουν τη δημοκρατία, πλουτίζοντας αυτοί σε βάρος  της πολιτείας», είπε η Νούλαντ.

Η Βικτόρια Νούλαντ δεν παρέλειψε να αποστείλει σχετικό μήνυμα προς το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και τόνισε ότι η διαφορά με την Ελλάδα εμποδίζει το κράτος αυτό να ενταχθεί στην ΕΕ και στο NATO.

«Εάν πραγματικά πιστεύουμε σε αυτό το ευρωπαϊκό όνειρο και τις αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε, τότε θα πρέπει να επενδύουμε σε αυτά καθημερινά και να αφήσουμε τα παλιά ζητήματα που αποτελούν μόνο δικαιολογία», τόνισε η Νούλαντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της 'Βεστ' των Σκοπίων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr