Ιράκ: Σκοτώθηκαν 18 τζιχαντιστές που μετέφεραν πυραύλους με χλώριο




Η αγορά της πόλης Μουκνταντία

Σεπτέμβριος 20, 2014.

Η ηγεσία της ιρακινής αστυνομίας ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι σε συμπλοκή των ανδρών της με ομάδα  της οργάνωσης του ‘Ισλαμικού Κράτους’ σκοτώθηκαν 18 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και εξέχοντες ηγέτες τους,  οι οποίοι επέβλεπαν τη μεταφορά επτά πυραύλων με αέριο χλωρίου, που προορίζονταν για τις μάχες που διεξάγονται στα χωριά, βόρεια της περιοχής Μουκνταντία.


Σύμφωνα με το διοικητή της ιρακινής αστυνομίας, Τζαμίλ αλ Σαμάρι, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του  στο ‘Αλ Σουμέρια’, η σύγκρουση έγινε 35 χιλιόμετρα βόρεια της Μακούμπα και ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Κατασχέθηκαν οι πύραυλοι με προσθήκη χλωρίου,  που προορίζονταν να ριχθούν σε περιοχές αμάχων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και προσθέτει ότι από το πρωί του Σαββάτου άρχισε μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής Μουκνταντία από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στην περιοχή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr