ΗΠΑ: Ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης σε Σύριους αντικαθεστωτικούς στην Αραβία






Σεπτέμβριος 16, 2014.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι  ετησίως 5.000 μαχητές της αντιπολίτευσης της Συρίας θα πρέπει να περνούν από στρατιωτική εκπαίδευση σε αμερικανικές βάσεις στη Σαουδική Αραβία.


Ο υποναύαρχος John Kirby προέβη στην ανακοίνωση αυτή στην Washington Times, υποστηρίζοντας ότι  οι σαουδαραβικές δυνάμεις θα συμβάλλουν, επίσης, στην εκπαίδευση τους. Ο αριθμός των Σύριων αντικαθεστωτικών θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε νωρίτερα, ότι η στρατιωτική βοήθεια προς τους αντιπάλους του προέδρου Άσαντ έχει, ήδη, κλιμακωθεί και αποτελεί παράμετρος του σχεδίου των τεσσάρων σταδίων κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού κράτους-ΙΚ.

Μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ σχολιάζοντας το θέμα βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου είχε λάβει ιατρική φροντίδα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν και τη συνεισφορά του Ιράν,  για τις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ, αλλά αυτός αρνήθηκε.
 
«Κατά τις πρώτες ημέρες που εμφανίσθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, οι ΗΠΑ ήρθαν σε επαφή με τον πρέσβη μας στο Ιράκ και ζήτησαν συνεργασία. Όταν ο ίδιος μας ενημέρωσε για αυτό, μέρος του προσωπικού μας δεν προέβαλε αντιρρήσεις, αλλά εγώ, διαμαρτυρήθηκα και είπα ότι δεν μπορούμε να συνεργασθούμε με τις ΗΠΑ, γιατί τα χέρια τους  είναι βρώμικα. Πως μπορούμε να συνεργασθούμε με αυτούς του βρώμικους (ανθρώπους); είπε.

Ο Χαμενεΐ σχολίασε, επίσης, τις δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου του State Department, Marie Harf, στη μη πρόσκληση του Ιράν στην συμμαχία κατά του ΙΚ, λέγοντας ότι είναι ψέματα, αφού έγιναν σχετικές προσκλήσεις στον υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ,  ο οποίος αρνήθηκε.

--
 

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr