Σκόπια- Σοσιαλδημοκράτες: «Ποιος χρηματοδότησε τα νέα αγάλματα;»




Σεπτέμβριος 25, 2014.

Σκόπια.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα – SDSM, δεν έχει λάβει ακόμη επαρκή απάντηση για την πηγή της χρηματοδότησης των πέντε επίδικων μνημείων, που στήθηκαν πρόσφατα εν μία νυκτί, ούτε υπήρξε ικανοποιητική απάντηση από την οικονομική έρευνα του δήμου.


Ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SDSM, Ντάμιαν Μαντσέβσκι, εκτιμά ότι ο δήμαρχος των Σκοπίων,  Κότσε Τραϊανόφσκι έχει αποκρύψει την αλήθεια. Σύμφωνα με τον Μαντσέβσκι ο Τραϊανόφσκι απέκρυψε την αλήθεια από τους αρμόδιους φορείς.  Αφού αρνείται να κατονομάσει αυτούς που χρηματοδότησαν  την κατασκευή των πέντε αγαλμάτων.

«Ο δήμαρχος, που υποστηρίζεται από το κυβερνών VMRO DPMNE, μπορεί να αποκρύβει την αλήθεια, αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να ξεγελασθούν», λέει ο Μαντσέβσκι.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι πίσω από τη χρηματοδότηση των νέων αγαλμάτων κρύβονται χρηματικές  συναλλαγές χωρίς νόμιμη κάλυψη», είπε ο ίδιος και ζήτησε να γίνει ενδελεχής οικονομική έρευνα, για να εξακριβωθούν οι πηγές της χρηματοδότησης των νέων αγαλμάτων.

Τα πέντε μνημεία που στήθηκαν στη διάρκεια μιας νύχτας, κυριολεκτικά,  επιτείνουν την αντίθεση μεταξύ των εθνοτήτων και τοποθετούν μια διαχωριστική γραμμή μέσα στο κέντρο των Σκοπίων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr