Αντιπολίτευση Σκοπίων : «Εμείς έχουμε λύση στο όνομα»




Σεπτέμβριος 15, 2014.

Σκόπια.

Ο  Ζόραν Ζάεφ, επικεφαλής του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για μια πιθανή λύση στη διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό, Ράντιο Σλόμποντνα Εβρόπα, δήλωσε ότι το κόμμα του, το SDSM,  δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για να μην δημιουργηθούν τυχόν αντιδράσεις για το θέμα και ενδεχομένως να βλαφτεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 «Τον τελευταίο καιρό  η κυβέρνηση δεν μιλά για το ζήτημα αυτό. Το SDSM έχει λόγο και μπορεί να επιτύχει την επίλυση του προβλήματος. Και πρέπει να ξέρετε ότι είπα για το πώς αισθάνομαι: η χώρα μου είναι η  «Μακεδονία», είμαι «Μακεδόνας» και μιλάω «μακεδονικά», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Ως επικεφαλής της κύριας αντιπολίτευσης διαβεβαιώνω ότι η στρατηγική μας είναι να αναγκάσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία να εργασθεί για την επίλυση του κύριου προβλήματος μας», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «εμείς θα αποσαφηνίσουμε το θέμα αυτό με τους δικούς μας όρους και ταυτόχρονα θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να λάβει απόφαση».

Ο Ζάεφ τόνισε ακόμη ότι «ποιος άλλος μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα της χώρας; Η αντιπολίτευση, οι πολίτες με δημόσιες συζητήσεις, τα μέσα ενημέρωσης και όλα αυτά που μας περιβάλλουν, στα οποία ζούμε. Πρέπει να πάρουμε μια θαρραλέα απόφαση, προς όφελος της κοινωνίας».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr