Η Συρία κατέρριψε στρατιωτικά αεροπλάνα που τα χειρίζονταν οι εξτρεμιστές




Οκτώβριος 23, 2014.

 Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν αλ Ζοάμπι , είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να καταρρίψουν, δύο από τα τρία μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την πόλη του Χαλεπίου, την Τρίτη.


Ο Ζοάμπι δήλωσε ότι οι τρομοκράτες ελέγχουν τρία μαχητικά αεροσκάφη που απέκτησαν από τη στρατιωτική βάση του ‘αλ Τζαράχ’ στο Χαλέπι.

Στη βάση υπήρχαν τρία παλαιά μαχητικά, τα οποία οι τρομοκράτες προσπάθησαν να λειτουργήσουν, αλλά ο στρατός της Συρίας κατέστρεψε τα δύο από αυτά στο διάδρομο προσγείωσης», είπε ο Ζοάμπι.

Η κυβέρνηση της Συρίας δεν ανησυχεί για το τρίτο μαχητικό αεροσκάφος, «αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εξτρεμιστές».

Ο υπουργός πληροφοριών, πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να ήταν ένα πρόσχημα για την τουρκική κυβέρνηση να εργασθεί για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία.

Το λεγόμενο συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε την προηγούμενη Παρασκευή, ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ ετοίμαζε πιλότους, οι οποίοι είχαν εκπαιδευθεί από τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, για μελλοντικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας.

Αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης της Συρίας, επεσήμαναν ότι τα καταστραφέντα μαχητικά στην αεροπορική στρατιωτική βάση του Χαλεπίου, ήταν Mig 23, σύμφωνα με την Αϊντινλίκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr