Αεροπορικές επιθέσεις της Συμμαχίας σε Ισλαμιστές στην Kobanî






Οκτώβριος 12, 2014.

Μαχητικά αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχικής δύναμης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής άρχισαν μια σειρά καταιγιστικών αεροπορικών επιθέσεων, σε επιλεγμένα σημεία των εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού Κράτους’ στα δυτικά της πόλης  Κομπανί και σε γειτονικές περιοχές, όπου διεξάγονται μάχες μεταξύ Κούρδων μαχητών και εξτρεμιστών, όπως σημειώνει το αραβικό Σκάι Νιουζ.


Οι στοχευμένες επιθέσεις είναι οι τέταρτες που γίνονται νωρίς την Κυριακή στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Πριν από λίγο- σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα- δυο επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά στρατιωτικών οχημάτων που ανήκουν στο ‘ισλαμικό κράτος’ σε περιοχή ανατολικά της πόλης Kobanî.

Επιθέσεις, επίσης,  πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρα των εξτρεμιστών βορειότερα από την Kobanî.

Οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν νωρίτερα το Σάββατο να ανακαταλάβουν μία έξοδο της πόλης έπειτα από συγκρούσεις με τους εξτρεμιστές, οι οποίοι οχυρώθηκαν σε κοντινό λόφο.

Ωστόσο, οι μάχες μέσα στην πόλη Kobanî μεταξύ των εξτρεμιστών και των Κούρδων συνεχίζονται, ενώ όπως αναφέρεται οι Ισλαμιστές έχουν καταλάβει περίπου το 40% της πόλης, εκτός από το κέντρο.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr