Η σιγή των Τιράνων στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού




Ιανουάριος 27, 2015.

Ενώ όλες σχεδόν οι χώρες έχουν συγχαρεί τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015,  το ερώτημα είναι γιατί στο ζήτημα αυτό σίγησε η Αλβανία, γράφει η αλβανική Respublica.


Σε μια χώρα που εργάζονται και ζουν πάνω από 600 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες θα έπρεπε να ήταν πρώτη η Αλβανία να εκφράσει τη στάση της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  υποσχεθεί στους μετανάστες, μίλησε για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, αλλά και πάλι  τα Τίρανα προτίμησαν να σιωπήσουν και να μην μεταφέρουν κανένα μήνυμα. Παρόλο που στα κοινωνικά δίκτυα η πολιτική πραγματικότητα δεν αμφισβητείται.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει η ηγεσία μας ότι οφείλει να  διακατέχεται από ελάχιστη ευγένεια,  που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που οι κυβερνήσεις μας θέλουν να μας εντάξουν, σχολιάζει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr