Βουλγαρία- Διαφθορά: Σχέδιο για συλλήψεις 30 πολιτικών και αξιωματούχων




Φεβρουάριος 28, 2015.
Σόφια.

Τριάντα, τουλάχιστον, υψηλόβαθμοι πολιτικοί και αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε προγράμματα  όπου υπήρξε διαφθορά, πρέπει να καταδικασθούν και να δημοσιοποιηθούν, αυτός είναι ο στόχος του νέου οργάνου για την καταπολέμηση της διαφθοράς , ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 σε συνεδρίαση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Το νέο σώμα, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, θα διερευνήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, βουλευτών, διοικητών κρατικών υπηρεσιών, αφού οι πρώτες ζημίες που αναφέρονται έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο λέβα.

Η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα προτάθηκε αρχικά από τον εισαγγελέα Σωτήρ Τσατσάροφ,  και τώρα ασχολείται με τον σχηματισμό του, η κυβέρνηση.

Η νέα δομή θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 εισαγγελείς, ανακριτές, χειριστές του υπουργείου Εσωτερικών και των φορολογικών ελέγχων.

Προβλέπεται να δημιουργηθεί μια μόνιμη ομάδα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και πέρα από τη βουλγαρική επικράτεια.

Στη χώρα η διαφθορά έχει καταστεί μάστιγα, που ενώ όλοι ομιλούν για αυτήν, κανείς ως τώρα δεν έχει προβεί σε μέτρα για τη μείωσή της.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr