Σκόπια: Άμεση παρέμβαση Αμερικανικής Πρεσβείας για τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης







Φεβρουάριος 1, 2015.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια, εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την κατηγορία που απευθύνθηκε  κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ.


«Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρακολουθεί με ανησυχία την ποινική υπόθεση εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ και τη σύλληψη άλλων τριών με την κατηγορία της απειλής της συνταγματικής τάξης της χώρας.

» Καλούμε τις αρχές κατά τη μετέπειτα πορεία της υπόθεσης να ανταποκριθούν με τα υψηλότερα πρότυπα του κράτους δικαίου, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της προστασίας της ελευθερίας του λόγου και την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακεραιότητα των δημοκρατικών διαδικασιών στην FYROM»,  τονίζει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως τη παρουσιάζει το αλβανικό ‘almakos’ των Σκοπίων.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr