ΝΑΤΟ: Η Ρωσία απειλεί άμεσα τα αμερικανικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα




Φεβρουάριος 28, 2015.

Κριμαία.

Ο διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Philip Breedlove, δήλωσε ότι τα ρωσικά όπλα στη Χερσόνησο, έχουν αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.


Σύμφωνα με τον Breedlove, οι σημαντικές αλλαγές σχετίζονται, κυρίως, με την ανάπτυξη στην Κριμαία, ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, που απειλούν άμεσα την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ.

Ο  διοικητής του ΝΑΤΟ, είπε επίσης, ότι υπάρχει «επαγγελματισμός» του ρωσικού στρατού στην περιοχή, αναφερόμενος  στα αεροσκάφη του Υπουργείου Άμυνας που πετούν πάνω από τα αμερικανικά πλοία που εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο τέλος του Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο αρχηγός του Επιτελείου, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε ότι στην Κριμαία θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα άμυνας που θα περιλαμβάνει πλοία, μαχητικά- αναχαιτιστές  και επίγεια σταθερά συστήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία των ομάδων στρατού με σύγχρονα συστήματα ήταν στην προτεραιότητα της Μόσχας, γράφει το ρώσικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr