Η Αίγυπτος αναγνώρισε τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση




Ο αλ Σίσι κατηγορεί τη Χαμάς ότι προμηθεύει όπλα σε τζιχαντιστές στο Σινά

Φεβρουάριος 28, 2015.

Δικαστήριο της Αιγύπτου, το Σάββατο, αναγνώρισε την παλαιστινιακή ομάδα  «Χαμάς»,  ως τρομοκρατική οργάνωση στο σύνολό της ,και όχι μόνο  ταη στρατιωτική πτέρυγά της.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής τηλεόρασης ‘9’, που επικαλείται πηγές  στην Αίγυπτο, η απόφαση έγινε από Δικαστήριο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας,  κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας για επείγοντα ζητήματα που απασχολούν το Κάιρο.

Πρόσφατα, το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει  τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ως τρομοκρατική οργάνωση, την ταξιαρχία  «Ιζ αντ Ντιν αλ Κασάμ», αλλά σήμερα, ένα άλλο δικαστήριο έχει συμπληρώσει την προηγούμενη απόφαση.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε προσπάθειά της να εμποδίσει μέλη της Χαμάς να εισβάλουν στην Αίγυπτο,  έχει καταστρέψει μέρος των σηράγγων που είχαν σκάψει στη Ράφα, στα σύνορα  της Λωρίδας της Γάζας και έχει επεκτείνει τελευταία τη νεκρή ζώνη.

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι,  εξέφρασε φόβους για τις σχέσεις των ισλαμιστών της Χαμάς με την αιγυπτιακή οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», και για το ότι η Χαμάς προμηθεύει όπλα και πυρομαχικά σε τζιχαντιστές στη χερσόνησο του Σινά.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr