Τζιχαντιστές παριστάνουν τους Κούρδους για να εισβάλουν στο Κουρδιστάν




Μάρτιος 3, 2015.

Αρμπίλ- Ιρακινή περιφέρεια Κουρδιστάν

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας  της Κουρδικής Περιφέρειας από το Κιρκούκ, ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το ‘Ισλαμικό κράτος’ σκοπεύει να ντύσει με κουρδική ενδυμασία τζιχαντιστές και να αλλάξει τις πινακίδες στα οχήματά τους σε κουρδικές, ώστε να διευκολυνθούν  στη διέλευσή τους από τα σημεία ελέγχου και να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Κουρδιστάν.


Η διεύθυνση ασφαλείας στην Αρμπίλ επιβεβαίωσε την είδηση αυτή και ανέφερε ότι θα επιληφθεί της υπόθεσης.

«Σύμφωνα  με πράκτορές μας, έχουμε πληροφορηθεί  το σχέδιο των τζιχαντιστών, που προμηθεύονται κουρδικές στολές και πινακίδες της κουρδικής περιφέρειας, επιχειρώντας να περάσουν από τα σημεία ελέγχου προς στις κουρδικές επαρχίες», ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ένας άγνωστος αριθμός τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ είναι κουρδικής καταγωγής και οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα με πινακίδες της περιφέρειας του Κουρδιστάν.

 Έχουμε ενημερώσει σχετικά όλα τα σημεία ελέγχου γύρω από το Κιρκούκ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε πληρέστερο έλεγχο των εισερχομένων» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλείας της Αρμπίλ, Ταρίκ Νούρι.

Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να εισβάλουν με κάθε τρόπο στην πόλη Κιρκούκ και να δημιουργήσουν κατάσταση πανικού στους κατοίκους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr