Η Ελλάδα θέλει να επωφεληθεί από την ‘τουρκική ροή’ σύμφωνα με εμπειρογνώμονα




Μάρτιος 30, 2015.

«Η Αθήνα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους επικεφαλής της «Gazprom» θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου», είπε ο εμπειρογνώμονας του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, Marco Giuli.


Ο Γκιούλι δήλωσε ότι ο υπουργός Ενέργειας  της Ελλάδας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόσχα, στις 30 Μαρτίου θα συζητήσει το σχέδιο της «τουρκικής ροής», όπως σημειώνει το πρακτορείο Anadolu.

«Η Ελλάδα επιδιώκει να λάβει μερίδιο από την ‘τουρκική ροή’ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους επικεφαλής της «Gazprom» και θα φέρει  το ζήτημα της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει ένα ενεργειακό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ζητάει να επωφεληθεί από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream».

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα ο Λαφαζάνης σχεδιάζει να συναντηθεί με το Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ και επικεφαλής της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας «Gazprom» και θα καλέσει τους Ρώσους επενδυτές στην Αθήνα.

Η Ελλάδα επιζητά  να καταστεί  κέντρο διανομής, ιδιαίτερα τώρα που τη βοήθεια αυτή έχει ανάγκη η Ρωσία, είπε ο Γκιούλι.

Η Ρωσία ακολουθεί  μια πολιτική  με τις χώρες στις οποίες οι σχέσεις τους έχουν έρθει σε αδιέξοδο, όπως η Ελλάδα, είπε ο εμπειρογνώμονας.

«Η Ρωσία ακολουθεί τις δικές της πολιτικές,  και μία από αυτές είναι η μείωση των τιμών του φυσικού αερίου, δημιουργώντας, έτσι,  μια ιδιαίτερη σχέση με  κράτη μέλη της ΕΕ.

Το ίδιο θα συμβεί και με την Ελλάδα. Οι οικονομικές δυσκολίες στην ΕΕ και τα ρυθμιστικά θέματα, οφείλονται στο φυσικό αέριο που βρίσκεται στα χέρια της Ρωσίας», είπε.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr