Βουλγαρία: Επέκταση της χρήσης των βουλγαρικών στρατοπέδων με τις ΗΠΑ




Απρίλιος 1, 2015.

Η χρησιμοποίηση των βουλγαρικών στρατοπέδων από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πρόκειται να επεκταθεί και η συμφωνία  που είχε υπογραφεί  για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον αμερικανικό στρατό,  βρίσκεται σε ισχύ, τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ,  από το βήμα του βουλγαρικού κοινοβουλίου.


Η δήλωση του έγινε με αφορμή την ερώτηση  του αναπληρωτή προέδρου του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γιανάκι Στόιλοφ, ο οποίος είπε ότι η συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας, που υπεγράφη το 2006, λήγει το 2016.

Κανονικά, η όποια ανανέωση της συμφωνίας γίνεται εκ των προτέρων για τα σχέδια  της κυβέρνησης  για τη χρήση των βουλγαρικών βάσεων από τις ΗΠΑ. Ο Στόιλοφ  ρώτησε εάν  η κυβέρνηση θα συνεχίσει ή θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ, εν όψει, μάλιστα, των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, είπε και υποσχέθηκε ότι μετά από διαβούλευση με τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εσωτερικών, θα έρθει το θέμα στο Κοινοβούλιο για την ενημέρωση των βουλευτών.

Ο ηγέτης του κόμματος «Ατάκα», Βόλεν Σιντέροφ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει μια οριστική απάντηση σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επεσήμανε ότι η απάντηση του Μπορίσοφ ήταν λακωνική και δεν δήλωσε η συμφωνία παύει και δεν πρέπει να ανανεωθεί.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr