Σκόπια: Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει για ‘προμήθεια’ εκατομμυρίων ευρώ σε Γκρούεφσκι και τον εξάδελφό του





Απρίλιος 1, 2015.

«Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο διευθυντής της μυστικών υπηρεσιών (УБК), Σάσο Μιγιάλκοφ (εξάδελφος του πρωθυπουργού) πήραν εκατομμύρια ευρώ ως προμήθεια από ισραηλινή εταιρεία για την αγορά εξοπλισμού της μυστικής αστυνομίας (συσκευές υποκλοπών), όπως κατηγόρησε σήμερα δημόσια, ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος-SDSM, Ζόραν Ζάεφ», γράφει η σκοπιανή «24vesti».


Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε την 15η «βόμβα» ανακοινώνοντας τις συνομιλίες μεταξύ του Σάσο Μιγιάλκοφ,  της υπαλλήλου της υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, Σβετάνα Κόστοβα και εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας.

Στο υλικό καταγραφής της υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αναφέρεται  η διαπραγμάτευση για την αμοιβή.

Ο Ζάεφ παρουσίασε τηλεφωνικές συνομιλίες από τις οποίες – σύμφωνα με τον ίδιο- φαίνεται ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί.

Στην σημερινή «βόμβα» δημοσιοποιήθηκαν, επίσης, ηχογραφημένες συνομιλίες και της υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, του υπουργού Ζόραν Σταβρέσκι, ο οποίος σύμφωνα με τον Ζάεφ, δείχνει τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι στη συμφωνία.

Ο εξοπλισμός που συμφωνήθηκε με την ισραηλινή εταιρεία, είναι αυτός – σύμφωνα με τον Ζάεφ- που χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων 20 χιλιάδων πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM,  κατά τα τελευταία χρόνια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr