Νορβηγός Πρέσβης: Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο- δύο αδέλφια που ζουν σε διαφορετικά σπίτια






Απρίλιος 18, 2015.

Ο πρέσβης της Νορβηγίας στο Κοσσυφοπέδιο , Γιαν Μπρατού- Jan Braathu, ο οποίος εκτελεί ταυτόχρονα το καθήκον και στην Αλβανία, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας.


Ως  σχόλιό του  επανέλαβε τα λόγια του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ο οποίος είχε πει ότι «είμαστε δύο αδέλφια, αλλά ζούμε σε ξεχωριστά σπίτια».

«Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι το Κοσσυφοπέδιο  θα ενταχθεί στην Αλβανία, και λέγεται ακόμη, ότι η Πρίστινα θα γίνει η πρωτεύουσα της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν πιστεύω ότι το Κοσσυφοπέδιο θα γίνει το επίκεντρο των δραστηριοτήτων. Δεν πιστεύω ότι το Κοσσυφοπέδιο θα αποτελέσει μέρος της επιχειρησιακής πολιτικής της Μεγάλης Αλβανίας.

»Θα δημιουργούνταν το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Αλβανίας, πιστεύω ότι η προσέγγιση του Ιμπραήμ Ρουγκόβα το εξηγεί καλύτερα αυτό», είπε ο Μπρατού.

Οι δηλώσεις αυτές του Νορβηγού πρέσβη έγιναν κατά τη διάρκεια διάλεξης σε φοιτητές στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr