Σλοβένα ευρωβουλευτής- Ο Γκρούεφσκι ένας από τους ‘Βασιλιάδες του Ψεύδους’





Μάιος 29, 2015.

Η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος της Σλοβενίας, Τάνια Φαγιόν,  δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει δημιουργήσει  μια ‘λάθρα’ φιλοκυβερνητική αυτοκρατορία στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του.


Σε άρθρο της  που έχει τίτλο «Οι Βασιλιάδες του Ψεύδους» εκτιμά τη συνολική πολιτική κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης στις χώρες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, όπου η πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία της νοτιοσλαβίας (Σκόπια) κατέχει την πιο σοβαρή θέση στη λογοκρισία, αφού όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Η 44χρονη Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Κοινωνίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνει στο άρθρο της: 

«Ο Γκρούεφσκι περιβάλλεται μόνο από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και αγνοεί την κρισιμότητα για τη δημοκρατία, έχει δημιουργήσει μια ψευδή αυτοκρατορία, που όταν πριν από δύο ημέρες ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις  στα Σκόπια, κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μετέδωσε τίποτε από τη διαμαρτυρία αυτή…

»Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, που είναι δημοφιλή στη χώρα  και αποτελούν τη μόνη πηγή πληροφοριών και ενημερώνουν, έστω και σε περιορισμένο αριθμό πολιτών. Σημαντική πηγή, όμως, για να γίνουν γνωστά τα γεγονότα αυτά».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr