Τουρκία: 97 φιλοκουρδικά κινήματα κατά του πολέμου στη Συρία



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 1, 2015.

97 κινήματα της κοινωνίας των πολιτών στην κυρίως κουρδική επαρχία, Ντιγιαρμπακίρ,  στην νοτιοανατολική Τουρκία, ξεσηκώθηκαν και τα μέλη τους κατέβηκαν σε διαδηλώσεις αντιτιθέμενοι σε οποιαδήποτε πιθανή τουρκική εισβολή στη Συρία.


Ο πρόεδρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ντιγιαρμπακίρ ( IHD), Raci Bilici, δήλωσε ότι ο κουρδικός λαός του Ντιγιαρμπακίρ, δεν θα δεχθεί ποτέ να γίνει εισβολή στη βόρεια Συρία όπου ζουν ομογενείς τους.

Μιλώντας μπροστά από τα γραφεία του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK) τόνισε ότι «αυτή η επιμονή θα φέρει την Τουρκία στην καταστροφή».

Και συνέχισε: «Οι παλιές κρατικές πολιτικές  που επί αιώνες αρνούνται  τη δημοκρατία και την οργάνωση των λαών του Κουρδιστάν δεν μπορεί να ακολουθηθούν,  αυτό δεν θα είναι ευοίωνο το μέλλον της Τουρκίας».

Οι τουρκικές εφημερίδες κάνουν εκτενείς αναφορές για πιθανή εισβολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία. Τα δημοσιεύματα γράφουν ότι αρκετές μονάδες του στρατού βρίσκονται κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συγχρόνως, το υπουργείο Εσωτερικών έχει αρχίσει να ενημερώνει προφορικά, όλους τους διοικητές και τα αρχηγεία της αστυνομίας, στις παραμεθόριες περιοχές. Οι δυνάμεις ασφαλείας διατάχθηκαν να  βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ