Οι Αλβανοί Σκοπίων περιμένουν πολιτική λύση με την επίλυση του ονόματος



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 7, 2015.

«Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το ζήτημα του ονόματος, ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών ηγετών δεν θα έχει κανένα νόημα, εφ’ όσον  δεν συμφωνηθεί η επίλυση του προβλήματος  του ονόματος στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- DPA, Μεντούχ Τάτσι σε εκδήλωση για επέτειο αυτού του πολιτικού σχηματισμού των Αλβανών, στο πλαίσιο της νηστείας του Ραμαζανιού.


«Το κυβερνών κόμμα αρνήθηκε ότι τα δύο πολιτικά κόμματα, VMRO-DPMNE και το SDSM,  μιλούν για το ζήτημα της ονομασίας,  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των ηγετών».

«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι εάν δεν επιλυθεί μέσα στο σύνολο του διαλόγου, το όνομα της χώρας, ένας διάλογος που γίνεται με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, πιστεύω ότι δεν έχει νόημα. Καλώ όλους να δουν το ζήτημα αυτό ως το δεύτερο σημείο της συμφωνίας, που για αυτήν αγωνιζόμαστε, ώστε να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας μας», είπε ο Τάτσι, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος  του αλβανικού κόμματος, Μεντούχ Τάτσι, πρόσθεσε ότι η πΓΔΜ έχει  βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση και το ζήτημα των Αλβανών δεν έχει ακόμη επιλυθεί, 14 χρόνια μετά τη συμφωνία της Οχρίδας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ