Σκόπια: Δήλωση Ζόραν Ζάεφ για ενδεχόμενη σύλληψή του






Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 1, 2015.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου 1, στα Σκόπια, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, διέκοψε κάθε συνεργασία με το Δικαστήριο και δήλωσε  ότι θα σταματήσει την πρακτική να δίνει παρουσία στο Δικαστήριο κάθε Δευτέρα πρωί στις 09:00.


Πρόσθεσε ότι «με η δημόσια δήλωσή του αυτή, το Δικαστήριο υποχρεούται να τον φυλακίσει αμέσως, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα».

Ο Ζάεφ δήλωσε δημόσια, ότι  δεν προτίθεται να κρυφθεί και ότι θα βρίσκεται όλες τις μέρες στα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) ή στην κατασκήνωση των διαμαρτυρομένων μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης στην πόλη των Σκοπίων.

Ο Ζάεφ, σημείωσε ότι το δικαστικό σύστημα στη χώρα, είναι σε μεγάλο βαθμό μεροληπτικό υπέρ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, λόγω του ότι «είναι ένα «κόμμα που στηρίζει το νεποτισμό» και ότι το VMRO-DPMNE από το 2006 έχει ‘ενσωματωθεί’ στα κρατικά θεσμικά όργανα τα οποία μεταβλήθηκαν σε εξαρτώμενες οντότητες.

Πρόσθεσε ότι η δικαστική απόφαση με κατηγορίες προς τον ίδιο και αρκετά άλλα άτομα είναι λάθος, αφού κατηγορείται , μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι (ο οποίος τον κατηγόρησε για «απόπειρα πραξικοπήματος»), αλλά την ίδια στιγμή πρόσφατα διαπραγματεύονταν σε ένα παρόμοιο  θέμα και κανείς δεν αξιολόγησε ότι προέβη σε προσπάθεια πραξικοπήματος.

Το  ισχύον νομικό σύστημα στη χώρα, απαιτεί άμεση σύλληψη των ατόμων των οποίων οι προσφυγές έχουν εξαντληθεί.  Το SDSM δεν έχει δημοσιεύσει κανένα σχέδιο δράσης εάν ο Ζόραν Ζάεφ, ως πρόεδρος του κόμματος, συλληφθεί.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ