Τουρκικοί βομβαρδισμοί: Βαριές απώλειες στο PKK




Ιούλιος 27, 2015.

Σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες τουλάχιστον 50 ηγετικά στελέχη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK έχουν σκοτωθεί από σφοδρούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σε στόχους Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι επιθέσεις των τουρκικών μαχητικών έγιναν σε θέσεις που εντοπίστηκαν από τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών. Πρόκειται, σύμφωνα με την πηγή, για καταφύγια και αποθήκες υλικών στα υψώματα του Καντίλ.

Στο μεταξύ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές και οι στρατιωτικές τουρκικές δυνάμεις σε 22 επαρχίες της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας,  για πιθανή εξέγερση των Κούρδων της Τουρκίας. Επίσης, θα ξεκινήσουν σε τακτική βάση  διασυνοριακές χερσαίες επιχειρήσεις.

Η χθεσινή αεροπορική επίθεση που ξεκίνησε, μόλις νύχτωσε,  με απογείωση  3 μαχητικών αεροσκαφών F-16,  από τη βάση του Ντιγιαρμπακίρ ήταν επιτυχής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και τα μαχητικά γύρισαν στη βάση τους μετά από 2 ώρες.

Από το χθεσινό βομβαρδισμό «δεν έγινε γνωστό πόσοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στα στρατόπεδα των Κούρδων που βομβαρδίστηκαν», σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ