Τουρκία: Σε επίθεση του PKK σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες






Αύγουστος 2, 2015.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σε επίθεση του PKK στην επαρχία Ağrı, στην  ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το τοπικός κυβερνήτης.


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με γεωργικό ελκυστήρα που ήταν φορτωμένος με δύο τόνους εκρηκτικών σε φυλάκιο της τουρκικής χωροφυλακής, στην περιοχή Doğubeyazıt στην επαρχία Ağrı που συνορεύει με το Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τουρκική πολεμική αεροπορία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς σε στρατόπεδα των Κούρδων αυτονομιστών στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, παρά τις προτροπές της διεθνούς κοινότητας για παύση των βομβαρδισμών.

Σε πάνω από 20 επαρχίες της ανατολικής και νότιας Τουρκίας ο στρατός και η χωροφυλακή βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανή εξέγερση του κουρδικού πληθυσμού.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ