Πρόσφυγας 105 χρονών καταγράφηκε στην Κροατία






Οκτώβριος 27, 2015.

Κροατία.

 Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Βούκοβαρ- Σρέμσκε, στην Κροατία, ο Ντομάγκοϊ Ντζιγκούμοβιτς, δήλωσε σήμερα, ότι  στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στο Οπάτοβατς, στην ανατολική Κροατία, καταγράφηκε μία γυναίκα πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, ηλικίας 105 ετών.


Ο Ντζιγκούμοβιτς είπε ότι η γυναίκα έφθασε πεζή στον καταυλισμό γύρω στο μεσημέρι με μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών, προερχόμενη από τη Σερβία, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ‘Hina’.

Η γυναίκα έφθασε στον καταυλισμό, καταγράφηκε και στη συνέχεια είχε ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Η 105χρονη Αφγανή  ήρθε με το σύνολο των περισσότερων από 263 χιλιάδες προσφύγων που το τελευταίο 40ήμερο έφθασαν  στην Κροατία, προκειμένου να κατευθυνθούν σε κράτη της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως στη Γερμανία.

Κατά την άφιξή τους στην Κροατία, μετά την καταγραφή και την παροχή πρώτων βοηθειών, οι  πρόσφυγες επιβιβάζονται οργανωμένα σε λεωφορεία και τρένα και μεταφέρονται στη Σλοβενία, σημειώνει το RTS.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ