Ο στρατός της Συρίας ανακαταλαμβάνει περιοχές στα σύνορα με Τουρκία








Οκτώβριος 26, 2015.



Ο στρατός της Συρίας συνεχίζει τη μαζική επίθεση κατά θέσεων του ‘ισλαμικού κράτους’ σε διάφορες επαρχίες και έχει ανακαταλάβει βασικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στρατού, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Ο στρατηγός Αλί Μεϊχούμπ δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από πολιτοφυλακές επιτέθηκαν κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στις επαρχίες Χομς και Χαλέπι, απελευθερώντας δύο χωριά, βόρεια της Χομς και πέντε χωριά νότια από το Χαλέπι.

«Κατά την επίθεση  του στρατού εναντίον των εξτρεμιστών, δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», δήλωσε ο στρατηγός Μεϊχούμπ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας, πραγματοποιούν αποστολές μάχης στις περιοχές που είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο βασικών σημείων», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Επίσης, ο στρατός της Συρίας απώθησε την αντεπίθεση του «ισλαμικού κράτους» στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, όπως  πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ο αξιωματικός, τονίζοντας ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας κατέστρεψε τα κέντρα του ‘ισλαμικού κράτους’ στην Ιντλίμπ, στην Χομς.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ