Ο Ερντογάν θα κάνει κατοικία του, παλάτι Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας




Νοέμβριος 9, 2015.

Το «Γιλντίζ Σαράι» στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο διέμενε ο τελευταίος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αβδούλ Χαμίτ Β΄ ( βασίλευσε από 1876-1909), πρόκειται να χρησιμοποιηθεί τώρα  από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως κατοικία, όπως γράφει η εφημερίδα Hürriyet.


Μία πτέρυγα του ανακτόρου ανακαινίστηκε πρόσφατα ειδικά για τον Ερντογάν. Έχει, ήδη, γίνει δεκτή εκεί, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη.

Τώρα το ανάκτορο θα χρησιμοποιείται από τον πρόεδρο της χώρας.

Η αλλαγή αυτή προκάλεσε έντονη συζήτηση στην τουρκική κοινωνία. Το «παλάτι Γιλντίζ» χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική ακαδημία κατά την περίοδο 1956-1978, μετά έγινε περιουσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια το 1993 μετατράπηκε σε μουσείο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ