Σκόπια: Το κακό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το καλό κόμμα του Γκρούεφσκι




Νοέμβριος 13, 2015.

Αυτές τις ημέρες- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- είναι επίκαιρο το θέμα της ομοσπονδοποίησης στη χώρα, που ήρθε στο προσκήνιο από τον αλβανικό παράγοντα και ενισχύεται από τους κύριους εκφραστές του, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM).


Ο Μπράνκο Γκερόφσκι (μέλος του SDSM) έγραψε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρονταν ότι ο πρόεδρος του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, έκανε έκκληση για μια αναδιάρθρωση της Συμφωνίας – Πλαισίου της Οχρίδας και ζήτησε την καθιέρωση της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην επικράτεια καθώς και την εκμάθηση της στα σχολεία.

Επιπρόσθετα ο Φερσκόφσκι του SDSM κάλεσε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας για το ξεκίνημα αυτό.

«Αυτοί όμως που επικαλούνται την ομοσπονδοποίηση της χώρας και γράφουν βιβλία για αυτό,  χρηματοδοτούνται από τον Σόρος που βλέπει τους Σλάβους ως πρόβατα.

Εάν κανείς δει τις ιστορικές ενέργειες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στα τελευταία είκοσι χρόνια θα διαπιστώσει ότι όλες οι ενέργειές του ήταν κατά των συμφερόντων της χώρας».

Από την ίδρυση του κράτους τη δεκαετία του ’90 όλα τα εγκλήματα κατά του κράτους τα έκανε το SDSM.
Το κόμμα αυτό συμφώνησε και αποδέχτηκε την αναφορά «FYROM» στον ΟΗΕ,  που ακόμη βρίσκεται σε στασιμότητα.
Στη συνέχεια το ίδιο κόμμα αποδέχθηκε την τροποποίηση του Συντάγματος (περί απελευθέρωσης εδαφών) και την αλλαγή  της σημαίας του κράτους ( που ήταν ο ήλιος της Βεργίνας).

Αυτό το ίδιο κόμμα κατά την σύγκρουση (με τους Αλβανούς) το 2001, δημοσιοποίησε κρατικά μυστικά  και συζητήσεις που έγιναν στην εποχή εκείνη.

Επιπρόσθετα το 2004 εφάρμοσε την αποκέντρωση  και την διαίρεση της αυτοδιοίκησης που οδήγησαν σε ομαδικές μετακινήσεις πληθυσμών, αποδυνάμωση των δήμων και ενδυνάμωση των εθνοτικών διαφορών.

Μάλιστα, το Ζόραν Ζάεφ, ως αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είναι οι πιο αρεστός πολιτικός στους Έλληνες πολιτικούς για διαπραγματεύσεις.

Όλα τα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα, συμφωνούν ότι ο Γκρούεφσκι είναι αμείλικτος, όταν πρόκειται για την ταυτότητα και την προστασία των εθνικών συμφερόντων, σε αντίθεση με το SDSM που χαρακτηρίζεται  ως ‘ευέλικτος’.

Το παιχνίδι αυτό είναι βαθύτερο, αφού δείχνει τον αλβανικό παράγοντα να σιωπά σοφά στις επιλογές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και ιδιαίτερα όταν στην πρόσοψη του κόμματος αυτού είχαν αναρτηθεί αλβανικές σημαίες για την επιβεβαίωση της ‘ισότητας των Αλβανών’.

(Το δημοσίευμα είναι, σημερινό, από τη σλαβική των Σκοπίων «Κουρίρ» που δείχνει την πολιτική αντιπαλότητα στα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα σε εθνικά θέματα και ‘οράματα’ των νοτιοσλάβων).

-

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ