PKK: Έληξε η μονομερής κατάπαυση του πυρός στην Τουρκία




Νοέμβριος 5, 2015.
Η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κήρυξε την Πέμπτη την επανέναρξη της φονικής σύγκρουσης με την τουρκική κυβέρνηση, τελειώνοντας επισήμως μια μονομερή εκεχειρία που είχε αρχίσει, δέκα ημέρες πριν από τις τουρκικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.


(Σημείωση: Η εκεχειρία αυτή δεν είχε αναφερθεί από τα τουρκικά ΜΜΕ,  τη δημοσίευσε το Βαλκανικό Περισκόπιο με πληροφορίες από κουρδικές πηγές εκτός Τουρκίας).

«Θα επαναλάβουμε τις στρατιωτικές δραστηριότητές μας στο βόρειο Κουρδιστάν και στην Τουρκία», ανέφερε η ηγεσία της Ομάδας των Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), η οποία ιδρύθηκε από το PKK, για θέσει σε πράξη τις ιδέες του φυλακισμένου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν».
Στη δήλωση, που αναφέρεται στα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι το κόμμα που εκλέχθηκε στην Τουρκία, το «AK parti»,  είναι απρόθυμο να επιλύσει το κουρδικό ζήτημα και αποδεικνύει τη θέληση της Τουρκίας να έρθει αντιμέτωπη με τους Κούρδους αυτονομιστές.
Η  KCK εξήρε το ρόλο των άλλων δημοκρατικών κομμάτων της Τουρκίας και καλεί όλες τις δυνάμεις σε μια αντίσταση «κατά του φασιστικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».
Η ανακοίνωση της ομάδας KCK ακολουθεί τη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης «περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τμήματα της νοτιοανατολικής κουρδικής επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ», την Τετάρτη,  προοιωνίζοντας την αναμενόμενη  μεγάλη επίθεση του τουρκικού στρατού κατά των αυτονομιστών του PKK στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας αυτής, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ