Συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων – 5 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί







Δεκέμβριος 5, 2015.

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στην νοτιοανατολική Τουρκία το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, μόλις μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του εξέχοντος δικηγόρου υπερασπιστή των δικαιωμάτων των Κούρδων στο Ντιγιαρμπακίρ.


Οι συγκρούσεις έγιναν στα περίχωρα του Ντιγιαρμπακίρ, όταν αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος επιτέθηκαν σε τουρκικό άγημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλη μια επίθεση έγινε  στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά τα ιρακινά σύνορα, από Κούρδους αντάρτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Τούρκοι στρατιώτες.

Η επίθεση έγινε κατά τη στιγμή  που το όχημα που τους μετέφερε βγήκε στην άκρη του δρόμου για να γίνει αλλαγή σε ελαστικό, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κουρδικής καταγωγής, μετά τη δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ,  Ταχίρ Ελτσί, γράφει το ου «Σκάι Νιουζ Αράμπια».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ