«Παίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ με τα ρωσικά πλοία που περνούν το Βόσπορο




Δεκέμβριος 6, 2015.

Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο που διέρχονταν από τα Στενά με προορισμό το Αιγαίο σήμερα το πρωί, προκάλεσε τους Τούρκους με έναν Ρώσο στρατιώτη να κρατά ένα φορητό συγκρότημα αντιαεροπορικών πυραύλων, έτοιμος να εκτοξεύσει ρουκέτες.


Ο στρατιώτης είχε στον ώμο του το φορητό συγκρότημα καθώς το ρωσικό αποβατικό «Καίσαρ Κουλίνοφ» περνούσε από τον πορθμό.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος στρατιώτης κρατούσε σε θέση μάχης τον εκτοξευτή αντιπυραυλικών πυραύλων επί περίπου 40 λεπτά.

Ωστόσο, άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι  ο Ρώσος στρατιώτης δεν φοράει καμία παραλλαγή του ρωσικού στρατού. Αυτό καθώς και η εικόνα που παρουσιάζεται, σχολιάζεται από τους ειδικούς ότι ο άνδρας με τον εκτοξευτή είναι τοποθετημένος με μοντάζ επάνω στο ρωσικό πλοίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την υπόθεση ως ‘προβοκάτσια’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ