Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αντιπολίτευση στη Συρία




Ιανουάριος 31, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε την Κυριακή, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συντάσσεται με το συριακό λαό κατά του καθεστώτος, του Ντάες και των ξένων δυνάμεων και των κρατικών στοιχείων που αποσκοπούν στην κατοχή της Συρίας.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη μέτρια αντιπολίτευση της Συρίας, επισημαίνοντας ότι το καθεστώς και η τρομοκρατική οργάνωση  Ντάες, είναι υπεύθυνοι  και εξίσου ένοχοι για τις  βάρβαρες σφαγές.


Προειδοποίηση προς τη Ρωσία


«Προειδοποιούμε τη Ρωσία για άλλη μια φορά για τη ζημιά που γίνεται σε στοιχεία της αντιπολίτευσης,  της μέτριας αντιπολίτευσης και για την εχθρική στάση της στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, αυτά δεν είναι προς όφελος της Ρωσίας», είπε ο Νταβούτογλου, επικρίνοντας τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

«Όσον αφορά τις εν εξελίξει ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, είναι κατανοητό ότι η Ρωσία δεν έχει καλές προθέσεις στη Συρία», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές έχουν στόχο τις τουρκμενικές περιοχές της βορειοδυτικής επαρχίας της Λαττάκειας, μαζί με τη μέτρια αντιπολίτευση που αγωνίζονται τόσο κατά του συριακού καθεστώτος όσο και κατά του Ντάες στο Χαλέπι και στην επαρχία Ιντλίμπ, σημειώνει η daily Sabah.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ