Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο Σινά παρατείνεται




Ιανουάριος 13, 2016.

Με εντολή του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι, το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στη χερσόνησο του Σινά παρατείνεται κατά τρεις μήνες, αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.


Το μέτρο αρχίζει να ισχύει από τις 27 Ιανουαρίου και θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου.


Επιμήκυνση της παράτασης έχει γίνει και στο παρελθόν έτος, λόγω των συνεχών επιθέσεων των  ισλαμιστικών ομάδων κατά των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.


Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν συσπειρωθεί στη Χερσόνησο μετά την ανατροπή από την εξουσία της Αιγύπτου των «Μουσουλμάνων Αδελφών».


Στο βόρειο τμήμα του Σινά γίνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον των δομών της εξουσίας της κεντρικής κυβέρνησης και των υποστηρικτών τους εναντίον του τοπικού πληθυσμού.


Κατά τις επιχειρήσεις του αιγυπτιακού στρατού κυρίως στις βόρειες περιοχές του Σινά, κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα εκρηκτικών. 


Μέχρι σήμερα πολλοί τρομοκράτες που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας ανήκαν στην τοπική πτέρυγα του Ντάες (ισλαμικού κράτους). Αυτή, εξάλλου,  ανέλαβε και την ευθύνη της κατάρριψης του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους της  αεροπορικής εταιρείας «Kogalimaniy» με 224 επιβαίνοντες το περασμένο έτος.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ