«Habertürk»: Τουλάχιστον 450 Τούρκοι εντάχθηκαν το 2015 με τους Τζιχαντιστές




Ιανουάριος 10, 2016.


Τουλάχιστον 450 Τούρκοι πολίτες έχουν ενωθεί με την τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες στη Συρία κατά το 2015, γράφει η τουρκική εφημερίδα «ΧαμπέρΤούρκ» [Habertürk].



Οι περισσότεροι κατάγονται από την Άγκυρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.


Τουλάχιστον 100 από αυτούς έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκονται στη Συρία εργαζόμενοι στον τομέα της κατασκευής βομβών.



Στους αναφερόμενους δεν συμπεριλαμβάνονται Τούρκοι που λαμβάνουν μέρος στις μάχες του Ντάες και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση κατά τα περασμένα χρόνια.



Η εφημερίδα σημειώνει ότι η πλειοψηφία των Τούρκων μαχητών βρίσκεται στην πόλη Ράκα της Συρίας, που θεωρείται η κεντρική πόλη των τρομοκρατών.



Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών- MIT,  έχει πληροφορίες ότι οι Τούρκοι πολίτες  οι οποίοι έχουν υποστεί την προπαγάνδα του Ντάες, σκοπεύουν να επιστρέψουν στην Τουρκία για να προετοιμάσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.



Σημειώνεται ότι δύο βομβιστές που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια  των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, συνελήφθησαν στην Άγκυρα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.



Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί για τουλάχιστον 20 βομβιστές αυτοκτονίας  που ετοιμάζονται να κάνουν επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ