Τεταμένη η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια





Φεβρουάριος 22, 2016.

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο ύψωμα 59 στη διέλευση των ελληνο-σκοπιανών συνόρων.

http://www.telma.com.mk/sites/default/files/vesti/video/strumica_-_migranti_22.02.mp4

Οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε Αφγανούς στη χώρα και εκατοντάδες έχουν ‘κολλήσει’ στην ελληνική πλευρά των συνόρων. 

Όσο περνούν οι ώρες, ο αριθμός τους αυξάνει και η υπομονή


 τους εγκαταλείπεi, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Εκτός από την απαγόρευση εισόδου στους μετανάστες από το Αφγανιστάν, αλλάχθηκαν οι όροι των στοιχείων που πρέπει να έχουν οι μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ.


Παρά τις διαβεβαιώσει από την ελληνική αστυνομία, οι μετανάστες πρέπει να φέρουν πρωτότυπα έγγραφα, διαβατηρίου  ή ταυτότητας, αλλιώς δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα.


Η αστυνομία δεν αναφέρει γιατί απαγορεύονται οι μετανάστες από το Αφγανιστάν να διέλθουν στο εσωτερικό των Σκοπίων, αλλά ούτε και το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων εξέδωσε κάποια ανακοίνωση.


Προς το παρόν, λόγω του συνωστισμού των μεταναστών από το Αφγανιστάν, η ελληνική αστυνομία σταμάτησε τη ροή, προσωρινά, τη ροή των μεταναστών.


Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι, ήδη, χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε αναμονή στο χώρο στάθμευσης του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ