Σκόπια: «Οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχασαν τη μάχη με τους ‘φίλους της Μακεδονίας’»




Μάρτιος 2, 2016.

Σκόπια.

Για να γίνει πιο εμφανής η  ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω διαφόρων μορφών,  δημιουργήθηκε μία ομάδα (από τους Σλάβους των Σκοπίων και των φίλων τους) που έχει την ονομασία «Φίλοι της Μακεδονίας». Αυτοί οι ‘Φίλοι της Μακεδονίας’ (των 



Σλάβων των Σκοπίων), πιστεύουν ότι η χώρα αυτή των Βαλκανίων έχει σημειώσει πρόοδο και ότι η ΕΕ πρέπει να ανοίξει επίσημα τις ενταξιακές  συνομιλίες με το νοτιοσλαβικό κράτος  των Σκοπίων, και η όποια διμερής διαφωνία του ονόματος πρέπει να αποφασισθεί παράλληλα με την εναρμόνιση της τοπικής νομοθεσίας με την ΕΕ.




Στο πλαίσιο αυτό –συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- κλήθηκαν  και οι Έλληνες ευρωβουλευτές να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο για το μέλλον της «Μακεδονίας» (του νοτιοσλαβικού κράτους, δηλαδή), προκειμένου να ενταχθεί  η χώρα αυτή, ως Μακεδονία,  στην οικογένεια στην οποία που ανήκει.




Ωστόσο, αυτή η καλή πρόθεση, προκάλεσε την οργή των Ελλήνων ευρωβουλευτών.  Αντέδρασαν έντονα εναντίον της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας  από εμάς. 




Στην  πρόσκληση της Μαριάνα Πετίρ, ευρωβουλευτή από την Κροατία, να ενταχθεί η άτυπη  ομάδα «Φίλοι της Μακεδονίας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  οι Έλληνες ευρωβουλευτές  αντέδρασαν έντονα με τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’ (από τους Σλάβους)  και με απειλές και εκβιασμούς προσπάθησαν να εμποδίσουν το σχηματισμό αυτόν.



Τέσσερις Έλληνες ευρωβουλευτές σε έγγραφη καταγγελία τους ανέφεραν  τις γνωστές αιτιάσεις για τη διαφωνία του ονόματος.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απαγόρευσε στο σχηματισμό αυτής της ομάδας να χρησιμοποιήσει όνομα «Μακεδονία».




Ωστόσο η απάντηση που έλαβαν οι Έλληνες βουλευτές ήταν το αντίθετο των προσδοκιών τους. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε απάντησή του προς τους Έλληνες εκπροσώπους  διευκρίνισε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των επίσημων και ανεπίσημων ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.




Αναφερόμενος στις ανεπίσημες ομάδες, όπως αυτή της Μαριάνα Πετίρ, ο Σούλτς εφιστά την προσοχή στο άρθρο 34 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  το οποίο ορίζει  ότι μπορούν να δημιουργηθούν  άτυπες ομάδες που σχετίζονται σε συγκεκριμένα θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους βουλευτές και καθορίζονται οι όροι της λειτουργίας τους.




Παρά την απάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ομάδα «Φίλοι της Μακεδονίας», θα καταργηθεί, διότι δεν έλαβε την έγκριση της κοινοβουλευτικής προεδρίας για την ίδρυσή της.


(Και επισημαίνει το σκοπιανό κείμενο:)



Η άτυπη αυτή ομάδα, αποτελείται από διάφορες πολιτικές ομάδες και διαφορετικές εθνότητες  οι οποίες υποστηρίζουν  τη διαδικασία της ευρωπαϊκής  ολοκλήρωσης  με το όνομα Μακεδονία.



Στην πρώτη σύγκρουση, οι Έλληνες σοβινιστές,  κέρδισαν την πρώτη μάχη,   αλλά οι «Φίλοι της Μακεδονίας» δεν υπέκυψαν στις απειλές και  τους εκβιασμούς, παρότι ηττήθηκαν στην πρώτη μάχη. Υπάρχουν ακόμη πολλές μάχες που πρέπει να κερδηθούν  κατά της τύφλωσης του ελληνικού εθνικού σωβινισμού, γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ