Μυστικές Υπηρεσίας Ελβετίας: Στη χώρα υπάρχουν 200- 300 τζιχαντιστές




Απρίλιος 3, 2016.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελβετικής Συνομοσπονδίας (CSR), ανακοίνωσε ότι στην Ελβετία έχουν καταγραφεί  από 200 έως 300 τζιχαντιστές.


Σε συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα «Tribune de Genève», η Νικολέτα Ντελά Βάλε, επικεφαλής της CSR,  δήλωσε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών, που σαρώνει όλα τα κοινωνικά δίκτυα, έχει εντοπίσει ανθρώπους που εκφράζουν συμπάθεια προς το ‘Ισλαμικό κράτος’, δείχνουν μια ύποπτη συμπεριφορά ή δείχνουν να κλείνουν προς την τρομοκρατική οργάνωση.



Το προφίλ των τζιχαντιστών είναι κάπως διαφορετικό στην Ελβετία σε σχέση με τη Γαλλία ή το Βέλγιο. «Εδώ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι είναι  νέοι που άρχισαν να ριζοσπαστικοποιούνται  στην πορεία της ζωής τους. Ίσως, ποτέ δεν πήγαν στη Συρία και δεν κατέχουν (τρομοκρατική) ωριμότητα», εξήγησε η Ντελά Βάλε.



Η ίδια,  που είναι επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας συντονίζει και την task force Tetra” που δρα κατά της τρομοκρατίας στα ελβετικά καντόνια, δήλωσε ότι στοιχεία συγκεντρώνονται από όλες τις ελβετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής των συνοριοφυλάκων.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι καταγραμμένοι ύποπτοι τρομοκράτες στην Ελβετία δεν έχουν σχέση με αυτούς  του Βελγίου και της Γαλλίας και ότι η χώρα ανταλλάσει πληροφορίες με τις ανάλογες υπηρεσίες στο εξωτερικό.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ